sophia.reismee.nl

Al aardig gewend!

Beste iedereen,

Hoe is het daar in het koude Nederland? Het is hier niet heel erg koud geweest. De enige plek waar ik kon schaatsen was de kunstijsbaan.

Ik begin het hier overigens steeds meer naar mijn zin te krijgen. Nog even en dan wil hier helemaal niet meer weg

Wink
. Vrijdagavond is omgedoopt tot de vaste Pub 'Crawl' avond. De school stippelt elke week een nieuwe route uit zodat we naast de studenten ook Londen wat beter leren kennen. Op vrijdagmiddag ben ik vrij, dus dat biedt mooi de gelegenheid voor andere leuke activiteiten. Afgelopen vrijdag zijn we met een groot deel van onze klas gaan bowlen. Natuurlijk kan er maar één de beste zijn en 3x raden wie dat was
Laughing
! De vrijdag daarvoor was ik samen met Mileen (mijn Nederlandse klasgenootje) naar het British Museum geweest. Veel daarover kan ik niet vertellen want Mileen en ik waren meer met elkaar aan het praten dan dat we ook daadwerkelijk de collecties hebben bekeken. Dat is weer een voordeel als iets gratis is, je kan er makkelijk nog een keer naar toe!

Vorig weekend waren Mileen en ik naar 'The Fabric' geweest, wat één van de populairste discotheken in Londen is. De populairiteit bleek ook uit de enorme wachtrij voor de ingang van minstens 2 uur. En op die momenten is het toch een voordeel als je met een paar meiden bent. Na een praatje met de portier mochten we zo doorlopen.

Het leggen van contacten gaat soms ook sneller dan je denkt. Op weg naar de disco vroeg Mileen aan een paar meiden om een vuurtje. Die meisjes bleken hier au pair te zijn en één van hen was ook Nederlandse. In de tussentijd hebben Mileen, Mara en ik al een keertje wat gedronken en komende week gaan we samen naar de film. Afgelopen zondag hadden ze in de kerk aan mij uitgelegd waar de Dutch Pub is, dus grote kans dat we daar ook nog een keertje naartoe gaan. Het was gisteren groot feest in de kerk omdat er iemand 100 was geworden. Dit werd na de dienst uitgebreid gevierd met taart en wijn. De diensten beginnen hier wat later dan in Nederland, maar om 13 u aan de wijn te zitten is alsnog vrij vroeg. Gistermiddag heb ik weer heerlijk de toerist uitgehangen (zie foto's).

Tot slot waar ik hier eigenlijk voor zit, mijn Engels wordt steeds beter. Ik heb nog geen Engels accent, maar dat kan ook komen omdat ik hier stiekem toch te veel Nederlands praat.

-xxx- Sophia

Hanna

Hi Sophia,

So you speek to much Dutch?
Ow dear, that's a pity!
But nice to read your story again, it's fun!
I'm very curious if you have had a real English High Tea yet?? I've to organise it quite soon so if you've got tips...

My English is terrible, it would be good for me to visit you :)

Bye bye,

Hanna

Wendy

Hey sophia

Ten eerste... mijn complimenten voor Hanna haar verhaaltje in het Engels!! Ik waag me er bij deze niet aan. Ik wacht totdat jouw eerste verhaaltje op je site in het Engels wordt en pas dan durf ik het aan om in het Engels te antwoorden.

Maar goed, je hebt het naar je zin dus! Nice!
Hier in Amsterdam gaat ook alles nog op rolletjes. Al merk je wel dat de gemiddelde Amsterdamer toch wel in een klein dipje zit na het vertrek van Amsterdams meest geliefde inwoner.

Weet je... we zouden nog steeds eens een keertje moeten gaan sporten! Wat dacht je van een potje Squash als je terug bent?

Liefs wendy

Marjolein

Hey Sophia,

Leuk om te lezen! Mijn huisgenootje is net terug uit London en ook net zo enthousiast als jij!
Zij weet trouwens nog een erg leuk high tea adresje, ik zal het eens aan haar vragen want die lekkere scones horen er natuurlijk wel bij!

Succes met engels!

liefs Marjolein

Benjamin

Hoi Sophia,

Leuk om te horen dat het allemaal goed gaat met je. Dat Engelse accent komt vanzelf wel, maar overdrijf het niet anders kunnen wij je straks niet meer verstaan als je Engels praat ;).
Hier was is het nu weer lekker Nederlands (of Engels) regenachtig weer. Daarvoor lekker veel geschaatst, nu weer ff leren voor (hoop ik) een van mn laatste tentamens van mn hele studie!
Ik hoop dat je het naar je zin blijft hebben en ik zal je weblog proberen een beetje in de gaten te houden!

liefs
Benjamin

Erika

Hee Sopje!!

Wat leuk om te lezen dat je het daar zo naar je zin hebt. Je kunt er goed uit gaan begrijp ik, moet je dan ook maar flink gebruik van maken :-).

Inmiddels is het schaatsweer hier ook weer verdwenen, maar er wel lekker van genoten hoor. Maar ja, na leuk weer komt helaas regen...

Veel plezier met je nieuwe vrienden! Leuk dat je zo makkelijk contact kunt leggen, dat maakt je verblijf ook weer een stuk gezelliger! Geniet er lekker van en tot je volgende story!!

XXX Erika

Krista

Hoi Sophia,

Superleuk om te lezen hoe je langzaamaan thuisraakt in Londen. Volgens mij heb je het al goed naar je zin en leer je veel nieuwe mensen kennen.
Heb je al een date met prins William? Als je geen interesse hebt, mag je ook wel een afspraakje voor mij maken hoor. Dan moet je zeggen dat ik ook Kunstgeschiedenis gestudeerd heb, dan heeft hij vast interesse.... Haha, geintje hoor!

Doe je best in de les en geniet van alle feesten aan de overkant van het water.
Mooi zonnig winterweer trouwens op je foto's, hopelijk houd je dat nog even. Ik kijk uit naar je nieuwe verhalen en foto's. Stiekem reizen we hier allemaal met je mee. Ik krijg er vakantiegevoel van!

Liefs en dikke zoen van Krista

Hannah

Nog gefeliciteerd met je overwinning ;)!

xx Hannah

Linda Snoeij

Hey Sophia,

Goed om te horen dat je al steeds meer went aan het Londense leventje. Leuk dat je veel mensen ontmoet, wel zo gezellig. Hebben jullie ondertussen nog meer gezellige dingen gedaan?
Wat zijn je foto's leuk. Inderdaad, de toerist uithangen hoort er ook bij.
Is het daar ook slecht weer? Londen was zelfs op het nieuws i.v.m de hevige sneeuwval. Hopelijk kom je gewoon bij je cursus zonder glibberen.

Veel succes en plezier!

Groetjes, Linda