Eerste update!
Hoi allemaal,
Hier is mijn eerste update! Ik ben nu albijna een weekin Londen en het bevalt goed! Ik was zaterdag vroeg in de morgen aangekomen in Londen. Omdat ik pas vanaf 14 u op mijn kamer kon besloot ik in de tussentijd de winkels in Londen te gaan verkennen.Gelukkig kon ik wel al mijn bagage bij de receptie acherlaten, anders wordt het winkelen wel heel zwaar! Alhoewel er verleidelijke aanbiedingen waren heb ik het bij de strikt noodzakelijke aankopen gelaten (zoals een Engelse mobiel e.d.). Zaterdagavond lag ik al vroeg onder de wol omdat ik op de nachtboot geen oog dicht had kunnen doen omdat ik ongeveer mijn bed uit werd getrild (waarschijnlijk lag ik in de buurt van de motor).
Zondagochtend heb ik de Nederlandse kerk in Londen bezocht, die niet ver van mij vandaan staat. De koster had oliebollen gebakken voor na de dienst. Voor velen was het de eerste oliebol in het jaar omdat ze Oud & Nieuw hier wat rustiger vieren dan in Nederland. Nadat de oliebollen op waren (hoewel ik zelf nog steeds geen oliebollen eet) besloot ik een wandeltocht te maken langs de Thames, langs de Tower (Bridge), London Bridge, Shakespeare's Globe Theatre en de St.Pauls. In het Globe Theatre had ik even gepauzeerd. Vanuit dat restaurant kon je leuk uitkijken op de Thames en de St. Pauls.
Doordeweeks kan ik niet veel culturele dingen of andere activiteiten doen omdat ik elke dag van 9 tot half 4 les heb. Daarnaast krijgen we ook elke dag flink wat huiswerk mee. Vrijdag gaan we wel met een aantal studenten meedoen aan een Pub-tour. In mijn klas zitten voornamelijk Fransen en Aziaten maar in mijn klas zit ook nog een ander Nederlands meisje, wat het een stuk gezelliger maakt! Het blijft fijn om tijdens lunchpauzes even Nederlands te kunnen praten, denken en ook de Nederlandse humor is toch anders.
Ik loop elke dag van mijn kamer naar de schoolomdat dat sneller is dan de metro. Met de metro zou ik er een half uur over doen terwijl het maar 20 minuutjes lopen is. Bovendien is een wandelingeen stuk gezonder en goedkoper. Dinsdagochtend merkte ik tijdens mijn wandeltocht dat sommige mensen een aparte vorm van logica hebben. Zo was er een man die zijn stoepje aan het schoonspuiten was terwijl het vroor. Misschien wilde hij zijn straatje letterlijk schoonvegen want de stoep was 1 grote ijsbaan! Als voetganger moet je hier sowiezo uitkijken, want met oversteken komen auto's soms uit richtingen waaruit je ze niet verwacht. Gelukkig helpt Londen zijn buitenlandse gasten een beetje, zo staat er bij elke voetgangerssoversteekplaats op de straat geschreven 'Look right' of aan de andere kant 'Look left'.
Foto's komen zodra ik een computer vind met een juiste USB-aansluiting!
-xxx- Sophia
Heerlijk om je verhaal te lezen en zo toch een beetje op de hoogte te blijven. Geniet van je tijd, liefs!
Hey sophia
Look left, look right? Jeetje, wat verwacht de Londonse gemeente van haar inwoners? Dat ze het IQ van een zwakbegaafde chimpansee hebben? Of zou het echt voor de buitenlanders gedaan zijn?
En wat een lestijd heb jij zeg. Maar goed, wel lestijden in de prachtige stad Londen. Dat moet toch wel schelen.
Tof dat je een Nederlands meisje ontmoet heb daar.
Aziaten blijven toch een andere cultuur hebben (ook qua humor ja).
Even voor mijn eigen update... zien de fransen er leuk uit of zijn het meisje?
Sophia, heel veel plezier weer!
Dikke kus uit het oh-we-kunnen-schaatsten-nederland!
Liefs wendy
Hey Sophia! Klinkt leuk allemaal. Wel respect voor je wandeltocht van 'maar' 20 minuten! Het is dan misschien goedkoper en korter, maar in Londen zal het vast ook heel koud zijn! Nouja, veel plezier nog.
Goed dat je het zo leuk hebt Soof!
Hou ons op de hoogte.
Zijn er een beetje leuke mensen in je hostel of heb je die nog niet echt kunnen spreken?
Kusss
Linda
Heey meissie!
Leuk om al f wat van je te horen. Zo te horen geniet je al met volle teugen. Haha, en die 20 minuten wandeling per dag zorgt er direct voor dat je gratis sport! Elk nadeel heeft zijn voordeel ;) O, en het Globe theter, St. Pauls en towerbridge. Wat klinkt dat als de trip die ik met Corine in de 4e heb gemaakt. Echt gewelidg! Ik kan nu al niet wachten op je volgende update!
Kus, Milou
Sopje!!!
Wat ben je goed bezig!! Elke dag lopen naar je lessen. Goed hoor!!
Dus het bevalt je wel daar. gelukkig maar, anders was het toch wel een beetje jammer geweest zeg maar...
Wel knap dat je al de aanbiedingen voorbij bent gegaan, weet niet of ik dat had gekunt haha.
Geniet lekker daar!! Enne, blijf rechtop staan, glij vooral niet uit!!! Kun je daar nu trouwens ook schaatsen of niet? Hier nu wel, echt zo leuk :-).
Dikke kus!!! Erika
He Sophia,
Leuk je eerste belevenissen!
Klinkt goed allemaal!
Hier wordt het al minder koud, daar ook? Kan die man z'n stoepje weer gaan vegen :)
Geniet ervan en ik ben benieuwd naar je volgende verhaal!
Hanna
Heey Sophia,
Fanatiek hoor! Elke dag 20 min lopen. En, was de pub-tour geslaagd? Nog leuke Londenaren (?) aan de haak geslagen?
Enjoy!
xx Hannah
Hey Sophia,
Je maakt lange dagen op de cursus, je zal wel veel leren! Hoe ziet je kamer eruit? Ik hoop dat je je kamer een beetje gezellig kan maken.
Leuk dat we je op deze manier nog een beetje in de gaten kunnen houden (-;
X Petra
Hey Sophia,
Wat super leuk om je verhaal te lezen en je zelfgemaakte foto's van Londen te zien. Hoe gaat de taal? Leer je veel op de cursus? Ik duim voor je met een stage. Geniet van je tijd daar! Tot snel! Liefs, Jorinde