sophia.reismee.nl

Laatste Up date vanuit Londen!

Hoi Allemaal,

Hier waarschijnlijk mijn laatste up date vanuit the UK! Ik mag hiervoor de laptop van een oud klasgenootje gebruiken, want die internetcafe's kosten uiteindelijk toch best wat geld.

In de afgelopen weken heb ik best veel gedaan, zoveel zelfs dat ik steeds vergeet wat ik ook alweer heb gedaan. Daarom ben ik blij dat ik het allemaal in een boekje opschrijf zodat ik kan teruglezen wat ook alweer (nog bedankt hiervoor Gijsbert en Krista!!!).

In het weekend van 27 maart ben ik naar Cardiff (Wales) geweest. Hier heb ik het kasteel bezocht en in de natuur gelopen waaronder mijn eigen tuinen (Sophia Gardens). Omdqt er verder niet heel veel te doen was in Cardiff, was ik de dag erna naar St. Fagans gegaan waar een openluchtmuseum was met oude huisjes die uit heelWales daar in het museum zijn geplaatst. Het was een vrij groot park en was lekker weer, dus ik had daar bijna heel de dag rondgebracht.

Na het weekend ben ik een dagje naar Windsor geweest, waar ik Windsor Castle heb bezocht. Dit kasteel is echt ontzettend mooi van binnen! Natuurlijk ben ik in Windsorook even langs de beroemde jongensschool Eton gelopen! Verder had ik die week in Londen doorgebracht waar ik nog veel plekken heb aangedaan waar ik nog niet was geweest zoals Greenwich en Kensington.

Vrijdag 3 april kwamen Hannah en Marjolein op bezoek! We hadden die dag voornamelijk langs de Thames gelopen en Tate Modern bezocht, waars we 's avonds terug waren gekomen om te genieten van het mooie uitzicht vanuit de bar op de bovenste verdieping. Zaterdag hadden we ook veel gedaan waaronder de Musical Chicago bezocht (die ik geweldig vond!) en natuurlijk kon ook een High Tea niet ontbreken!

De zondag waren we naar een teleurstellende wisseling van de wacht geweest bij Buckingham Palace en o.a. Harrods en Hyde Park bezocht! 's Avonds moestenwe helaas weer afscheid nemen. Ik wil jullie nogmaals super bedanken voor het gezellige weekend!

Terwijl zij de trein terug namen naar Nederland, nam ik het vliegtuig naar Glasgow. Mijn eerste indruk van Schotten was dat ze erg behulpzaam zijn! Omdat ik op een vliegveld buiten Glasgow vloog en daar laat aankwam, was ik niet zeker hoe ik in Glasgow moest komen. Toen ik dat aan de man naast me in het vliegtuig vroeg, vertelde hij dat de makkelijkste wijze de trein was en hij wilde mij de weg te wijzen, want hij moest zelf ook die trein hebben. Gedurende de vlucht bleef hij praten over wat ik moest bezoeken, omdat hij ook studerende kinderen had was hij een expert op gratis attracties in Glasgow (zoals hij zelf zei), en vertelde over zijn kinderen/vrouw, werk en liet me zelfs allerlei foto's op de laptop zien. In de trein ontlmoette ik ook een vriend van hem die wel mee wilde lopen naar het hostel omdat hij immers toch die kant op moest.

Maandag april was ik naar Loch Lomond geweest omdaar een beetje te wandelen en uit te rusten en omdat het redelijk goed weer zou worden ( wat in Schotland dus betekent dat het droog is)

Dinsdag ben ik vertrokken naar Edinburgh waar ik heel veel heb bezocht waaronder Edinburgh Castle en National Gallery of Schotland waar veel beroemde Italiaanse en Nederlandse schilders hangen. Woensdagavond was ik samen met mijn Duitse kamergenootje naar een Pub geweest waar allerlei leuke bandjes optraden. Die donderdag is zij ook samen met mij naar Glasgow gereisd. Ook in Glasgow heb ik ontzettend veel dingen bezocht waaronder Kelvingrove museum en Glasgow School of Art wat helemaal ontworpen is door Mackintosh. Gisteren ben ik terug gevlogen naar Londen waar ik vanochtend de Paasdienst had bijgewoond in de Nederlandse kerk. Dit was een hele leuke ervaring omdat de Zwitserse kerk daar nu ook tijdelijk kerkt had de dienst een vrij internationale uitstralen. De dienst bestond ook uit 2 gedeeltes, waarbij we in de pauze een Paasontbijt hielden.Nu net ben ik samen met wat oud klasgenootjes uit eten geweest. Morgen zal ik overigens naar Bath gaan en ik zal weer terugkomen in Londen op woensdag omdat ik donderdag naar Noorwegen vlieg.

Tot zover mijn up date!

Groetjes Sophia

ps. Ik ben mijn USB stick vergeten waar alle foto's op staan, dus woensdagavond zal ik de andere foto's toevoegen.

Linda Snoeij

Hey Sophia,

Wat heb jij veel gedaan de afgelopen weken! Schotland, Wales... en dan donderdag ook nog naar Noorwegen. Ik ben erg benieuwd hoe je het gaat vinden in Scandinaviƫ.
Bevalt het een beetje om de toerist uit te hangen?
Wat leuk dat je Pasen in Londen heb gevierd, dat zal vast een bijzondere ervaring zijn geweest.

Nog heel veel plezier met reizen!

Groetjesss

Wendy

Zo zo Sophia, je bent actief bezig geweest de afgelopen tijd! Weet je de uitslag van je cambridge examen al btw?? Ik hoorde van Marjolein dat je een helehoop spullen aan haar en Hannah had meegegeven. Dus jij gaat vast nu met een lekker licht backpackje Scandinavie onveilig maken ;) --> Maar wel inlcusief grote fles shampoo (want die reisformaatjes zijn toch wel erg klein).

Haha, lekker hoor dat reizen!! Hopelijk wordt het een beetje mooi weer. Hier in Nederland heeft afgelopen weekend vollop de zon gescheven (althans, in het wonderschone Rockanje waar wij de jaarlijkse paasbrunch hebben gehouden). Jammer dat je er niet bij was, anders waren we weer eens compleet geweest.

Nou, heel veel plezier weer!
Adios, bye bye, Au revoir, Tot ziens, Schuss!!

Liefs wendy

Erika

Hee Sopje,

wat een avonturen weer zeg. Je zit niet bepaald stil daar in Engeland. Maar wel leuk zeg, dat je zoveel dingen kunt bezoeken. Een hele belevenis. Nog even en je wilt niet meer terug.

Nu dan naar Noorwegen deze week. Ben benieuwd hoe je het daar gaat vinden. Volgens mij is het wel een mooi land, hoop dat het weer ook een beetje meezit.
Hier is het op het moment echt lekker weer, maar ja, ze geven voor donderdag alweer regen op. De zon schijnt dan ook alweer een week ofzo dus dat is wel weer lang genoeg voor Nederland.

Merk je nou veel aan Pasen daar? Wij zijn 2e paasdag naar Nijmegen gegaan. Er was een heerlijk grote markt waar we over gelopen hebben en we hadden de fietsen meegenomen dus hebben ook nog een route gefietst daar. Om de avond goed af te sluiten hebben we lekker een tentje opgezocht om te eten en thuis nog een fles wijn open getrokken die overigens helemaal leeg is gegaan. Vandaag weer om kwart voor 6 op, oeps, was best zwaar haha.

Maar ja, we hebben het weer overleefd.
Ik wens je een hele goede reis naar Noorwegen en hoop dat je ook daar heel veel plezier hebt en dat er veel te beleven valt. Succes!!

Xxx erika

Marjolein

Londen lijkt alweer zo'n tijd geleden! Maar, ik vond het ook super leuk om jou in je eigen omgeving eens te zien! Leuk dat je gelijk al met je kamergenootje dingen bent gaan doen en alweer zoveel gezien hebt!

Have fun!

Hannah

Heey Sophia,

Jij ook bedankt voor het weekendje Londen! Was echt super gezellig en je was een waardige gids ;)! En, wat zijn je eerste indrukken van Noorwegen? Leuk hostel? Veel mede-backpackers?

Veel plezier en ik kijk nu al uit naar je volgende up-date!

Liefs, Hannah

Krista

Hoi Sophie!

Gelukkig heb je alles opgeschreven inderdaad. Er is echt superveel te zien aan de overkant van het water, niet alleen Londen. Dat is me nu wel duidelijk geworden. Ik denk dat ik ook maar eens gauw een uitgebreid kijkje ga nemen...
Lekker veel cultuur gesnoven zie ik aan je foto's . Vooral Winsor/Eton en Bath lijken me echt supermooi.

Heb je al trollen gezien in Noorwegen??

Geniet ervan en ik kijk alweer uit naar de nieuwe mooie foto's!

Dikke zoen uit Leiden